Rafineriler ve petrokimya tesislerinin üretim birimlerinde endüstriyel katalizörlerin ekonomik kullanımı, üretim ve ürün kalitesi bakımından önem kazanmaya
devam etmektedir. Kimyasal ve petrokimyasal endüstride kataliz, reaktörlerde ürün zenginleştirme amacına hizmet eder, çevreye olan hasarı azaltır.

NEDEN BİZ?
INDUCAT 2014 yılında Katalist Değişimi, Reaktör & Kolon Bakımı ve Endüstriyel Temizlik konularında hizmet vermek üzere kurulmuştur. 
Kısa vadede gerçekleştirilen yatırımlarımız ile, planlanmış duruşlarınız, bakım süreçleriniz veya acil ihtiyaçlarınızda son teknoloji vakum ünitelerimiz,
LSS (Life Support System) ve ekipmanlarımızın yanı sıra, alanlarında uzmanlaşmış teknik personelimiz ile siz değerli müşterilerimize her zaman hizmete hazırız.
Başta Avrupa, Asya ve Orta Doğu'da aktif olmakla birlikte, nerede çalışırsak çalışalım önceliğimiz yüksek güvenlik standartları ve kalite politikamızdır.
Temel hedefimiz, HSEQ kural ve düzenlemelerimizden ödün vermeden müşteri memnuniyetini sağlamaktır. Düzenli aralıklarla eğitime tabi tutulan tecrübeli
personellerimiz ve güvenlik kriterlerine göre geliştirilen son teknoloji ekipmanlarımız ile çevreye uygun, güvenli ve aynı zamanda etkin bir çalışmayı garanti ediyoruz.
Şirketimiz aynı zamanda müşterilerimize uzman tavsiyesi vermektedir. Bu nedenle, işlettiğiniz reaktör tipine uygun çözümler geliştirmek ve uygulamak için
deneyimlerimizden en iyi şekilde yararlanmaktayız.


YÖNTEM ve UYGULAMA ALANLARI
Birçok büyük endüstriyel işletme için tercih edilen ortağız, hem rafinerilerde hem de kimyasal ve petrokimya tesislerinde çalışmaktayız.
Rafineriler, kimyasal ve petrokimyasal tesisler için hem normal hem de nitrojen atmosferlerinde geniş bir ürün yelpazesi sunmaktayız.

Hizmetlerimiz;
1. Inert Entry (3D-Helm)
Kapalı kap girişlerinde entegre iletişim sistemi ile panik önleyici kask kullanmaktayız.

2. Kataliz boşatımı
Kullanılmış katalizler reaktörlerden uzaklaştırılmalıdır. Reaktör tipine bağlı olarak, reaktör üzerindeki boşaltma sistemleri kullanılarak materyal uzaklaştırılabilir.
Rejenere edilmemiş katalizler, reaktörün açılmasından sonra meydana gelebilecek oksijen ile temasa geçerek egzotermik reaksiyonlara eğilimlidir. Kontrolsüz
reaksiyonları önlemek ve patlamaya karşı koruma amacıyla, reaktör açılmadan önce bir inert gazla (azot) doldurulur, böylece kataliz güvenli bir şekilde boşaltılabilir.
Katalizin vakumlama yöntemi ile boşaltılması gerekirse, güvenlik nedeniyle azot devridaimi ile donatılmış kapalı mobil vakum üniteleri kullanılır.

3. Eleme (Screening)
Kataliz, toz ve seramik malzemelerin ayrılması, yeniden kullanım için özel bir öneme sahiptir. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına bağlı olarak, özel elek makinamız her
büyüklük ve türdeki katalizin ayrıştırılması için kullanılmaktadır.

4. Mekanik işler ve temizlik
Boşaltım sonrası reaktör içinde kalan kataliz ve seramik malzemelerin temizliği ve tüm reaktör yataklarının fırça ile mekanik temizliği yapılmaktadır. Gerektiğinde
pasivasyon ve high pressure celaning yöntemleri ile temizlik sağlanmaktadır. Uzman bir servis sağlayıcı olarak hem inert hem de normal atmosferik koşullar altında
temizlik ve mekanik işleri gerçekleştirmekteyiz. Reaktörün içindeki yatakların sökülmesi & montajı ve temizliği için eğitilmiş personel ve ekipmanlarımız mevcuttur.

5. Kataliz dolumu (dense&sock loading)
Reaktör özellikleri ve müşterinin talebine bağlı olarak, reaktörleri sock loading veya dense loading yöntemleri ile doldurmaktayız.
Sock loading; katalist ve seramik bilyaları özel bir yükleme hortumu kullanarak kontrollü bir şekilde yükleriz. Yükleme hortumlarını kısaltarak düşüş yüksekliğinin
hiçbir zaman 0,5 metreyi aşmamasını sağlarız, böylece yükleme hattında serbest düşüş önlenir.
Dense loading; kullandığımız özel sistem, dolum esnasında katalistin eşit şekilde dağılarak yüklenmesini sağlar.
Reformer ve tubular reaktör kataliz dolumu için Unidense yöntemi kullanmaktayız. Katalizör yükleme ve boşaltma işlemine ek olarak, kataliz yüklü tüplerinin
yoğunluk kontrolü, her tüp için basınç düşüşü (dP) ölçümü ve gerektiğinde düzeltmelerin yapılması konusunda hizmet vermekteyiz.
Tüm tüplerin aynı şekilde ölçülmesini sağlamak için, özel olarak tasarlanmış basınç düşürme ekipmanı kullanılır.

Uygulama Alanları
• Rafineriler (Hydrocracking, FCC, Reforming / CCR, Desulphurisation / Claus / hydrofi- ning / hydrotreating, Unifining reactors)
• Petrokimya Tesisleri ( Olefins Aromatics, Ammonia synthesis converters, tubular reactors)
• Diğer (Steam reformers / primary reformers, Cold boxes, Sulphuric acid converters, LT/HT shift converters, Flue gas desulphurisation, Silos, Storage vessels)


TEKNOLOJİ
• LSS (Life Support System / Yaşam Destek Ünitesi)
Inert ortamlarda çalışmanın güvenli bir şekilde yapılması ve güvenli bir solunum havasının sağlanması söz konusu olduğunda, Yaşam Destek Sistemi (LSS)
kullanılmaktadır. LSS, kullanıcının maksimum güvenliğini sağlamak için entegre bir solunum kaskı, gelişmiş medikal hava beslemeleri ve bir iletişim sistemi ile
donatılmış basınçlı bir sistemdir. Uzmanlarımız, Yaşam Destek Sistemini inert koşullarda kullanmak için özel olarak eğitilmiştir.
• Vakum Makinaları
Azot koşullarında çalışmak için filtreli, soğutma sistemi ve azot devridaim ile donatılmış kapalı mobil vakum üniteleri
Motor power: 240-320 kW (diesel and electric)
Stroke: 4000 to 8600 m³ / h.
Suction power: 90% volume
• Screening (eleme makinaları)
• Dense Loading ekipmanı
• Multi-dense Loading ekipmanı
• High Pressure Cleaning ekipmanı
• Boroscope (Camera inspection) cihazı


AVANTAJLARIMIZ
• Sertifikalı güvenlik ve kalite sistemi
• Mümkün olan en kısa geri dönüş süreleri
• Eğitimli, tecrübeli ve nitelikli personel
• Uzman tavsiyesi ve çok çeşitli hizmetler
• Son teknoloji ekipmanlar
• Yenilikçi süreçler

Bize ulaşın

Inducat Global Technology Services

Inducat Industrial Services

Ovacık Mahallesi Ali İslam Cad. NO:65/1

Başiskele / Kocaeli

Phone: +90 262 610 10 40

Fax: +90 262 610 10 15

Email: info@inducat.com.tr

Sürdürülebilirlik

Şirketimiz, Endüstri Sektörüne yönelik; Katalist Değişimi, Reaktör & Kolon Bakımı ve Endüstriyel Temizlik konularında faaliyet göstermekte olup müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre; 4857 sayılı İş Kanunu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Ulusal Çevre Kanunu ve ilgili Mevzuatlar doğrultusunda belirlediğimiz Kalite Standartlarına uygun hizmet vermekteyiz.